De #Team LaLEague Finale in Amsterdam

Amsterdam Zaterdag waren de finales van #Team Laleague, het voetbalevenement voor meisjes in de leeftijd van 7 tot 14 jaar.

Lisa en Sarah Kienstra uit Nes (Ameland) waren hiervoor uitgenodigd om de finales te voetballen o.l.v. hun eerder uitgekozen eredivisie speelster Chantal Schouwstra. Helaas was hun coach op deze dag niet aanwezig omdat zij midden in de voorbereidingen zitten van de eredivisie voetbalcompetitie voor vrouwen. Een aantal andere coaches waren er wel, zij stonden langs de lijn om de meiden aan te moedigen en tips te geven over hun spel.

Even voor 11.00 uur liepen de meiden het stadion binnen, een hoge tribune, een atletiekbaan met in het midden het voetbalveld waarop de finales werden gespeeld.

Zowel Lisa als Sara waren ingedeeld in Poule C – Duitsland. Ze vertegenwoordigden het team van Frankfurt.

Na een kort welkomstwoord door de vertegenwoordigers van la League en Women Win werd de aftrap gegeven.

Zo’n 75 meisjes uit heel Nederland waren verdeeld in 3 poules van ieder 4 teams bestaande uit 6 speelster.

De zussen speelden 3 wedstrijden in de poule van Duitsland.

Omdat de teams op basis van leeftijd waren ingedeeld en dus niet specifiek naar positie, bleek dat Frankfurt niet een ‘echte’ keeper had. Lisa nam die rol op zich en stond daar als een echte Sari van Veenenedaal de ballen uit het doel te weren.

De eerste wedstrijd tegen Bayer Leverkusen werd gewonnen met 4 – 3. De 2e wedstrijd tegen Bayern München verloren ze met 4 – 2 en in de laatste wedstrijd tegen Wolfsburg werd er ook verloren met 4 – 3. Sarah had een neusje voor de goal en maakte de meeste doelpunten voor Frankfurt. Helaas was dit niet genoeg om poulewinnaar te worden.

De poulewinnaar van Duitsland was Wolfsburg. Zij kregen een beker en werden om 13.45 uur verwacht bij de kleedkamers va Ajax en Everton. Deze meisjes mochten uiteindelijk meelopen in de line –up.

Voor Lisa en Sarah maakte dat niet zoveel uit. Zij konden langs de lijn de speelsters van beide teams op de voet volgen. Tijdens de warming up stonden ze gewoon op het veld om o.a. Desiree van Lunteren, Victoria Pelova, Inessa Kaagman te bewonderen. Kika van Es was nog geblesseerd, maar die nam even de tijd om op de tribune met de meiden op de foto te willen.

Toen bij aanvang van de wedstrijd ook de stafleden van de Oranje Leeuwinnen op de tribune zaten was dit het moment om Sarina Wiegman, coach van de Nederlandse vrouwen en ambassadeur van #Team Laleague te vragen om ook nog even met haar op de foto te gaan.

Everton kon de wedstrijd ombuigen naar winst. Bij een 0-1 achterstand werd er in de 2e helft 2 keer gescoord. De Engelsen wisten de allereerste Next Gen Series te winnen.

Op deze bijzondere wijze werd #Team la League afgesloten en krijgt meidenvoetbal in Nederland en op Ameland extra dimensie. Nogmaals voor alle meiden die willen voetballen La League draagt voor meiden naast bewegen en plezier ook bij aan hun eigen waarde, kracht en zelfvertrouwen.

Een geweldig voetbalproject om nooit te vergeten! En reken maar dat de meiden in het nieuwe seizoen ook weer zullen proberen om mee te doen aan # Team La League!