De Kast viert dertigste verjaardag in AFAS Live

Regio - De Kast houdt zaterdag 14 december in de originele bezetting een jubileumconcert in de AFAS Live te Amsterdam. De band uit De Westereen begon dertig jaar geleden als professionele band met optreden.

,,We hopen dat we veel fans terugzien die vroeger massaal onze concerten bezochten. Dertig jaar De Kast is een hele mijlpaal en we gaan er samen met de fans een grote reünie en een ontzettend bijzondere avond van maken'', kondigt zanger Syb van der Ploeg het optreden aan.

In Nije Dei

De plaats van het concert is gezien de aanleiding bijzonder gekozen. De Kast was in 1989 de eerste Nederlandstalige band die een uitverkocht optreden gaf in de evenementenhal, toen nog de Heineken Music Hall. Daarna, in de jaren negentig, werd De Kast een van de populairste bands van het land, met zowel Nederlandstalige als Friestalige nummers als In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby en Woorden Zonder Woorden.

In 1994 verliet de oorspronkelijke drummer Dick Visser de groep. Zijn plek werd ingenomen door Nico Outhuijse. Op 6 juni 1997 gaf De Kast zijn eerste stadionconcert in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Bij die gelegenheid werd ook de clip van grootste hit In Nije Dei opgenomen.

Afscheidsconcert

In 2002 hield de groep een afscheidsconcert in de Amsterdam Arena, waarna de muzikale activiteiten van de band een aantal jaar stillagen. Eind 2006 pakten ze de draad weer op met een reünieconcert in het WTC Expo in Leeuwarden op de eerste editie van de Fryske Music Night. Sindsdien speelt de band af en toe op speciale gelegenheden. Vrijdagavond staat de band bijvoorbeeld op Glemmer Beach.

De kaartverkoop begint op 30 augustus om 18:00 uur via www.dekastinconcert.nl