Plaatsing NK Rhythmgirls

DOKKUM - Op zaterdag 14 september was er een twirlwedstrijd in sporthal de Doelstien in Dokkum.

Met 2 largeteams, een ensemble en heel veel solistische optredens waren de Rhythmgirls ruim vertegenwoordigd.

Het jongste team is eigenlijk het leerlingenteam en het hele seizoen door kunnen meisjes zich hierbij aansluiten. Na het aanleren van de basistechnieken mogen ze zo snel als mogelijk is meedoen aan de wedstrijden. Zaterdag kwamen ze daardoor voor het eerst als largeteam de vloer op met hun vrolijke Maya de Bij show. Deze dames behaalden de 2e plaats.

Het C-ensemble heeft een nieuwe routine met stoere muziek. Het optreden ging prima en ook voor hun was de 2e plaats.

Nieuw bij de Rhythmgirls is het largeteam in de seniorklasse. Het A- en B-team zijn hiervoor samengevoegd en deze 13 dames tellende groep heeft de afgelopen tijd heel hard gewerkt aan een prachtige show op muziek uit de film “the Greatest Showman”. Een betere afsluiting van de wedstrijd kon je niet bedenken. Een fantastisch optreden die diepe indruk maakte op jury en publiek werd beloond met een 1e plaats mét promotie naar de intermediate klasse. Ook mogen ze hierdoor meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen op zaterdag 14 december in Almere.

Bij de solisten werden maar liefst 4 derde, 7 tweede en ook 7 eerste plaatsen behaald. Voor Durkje Cuperus waren er promotiepunten voor haar 2-batonroutine. Verschillende dames wisten nu voor de 2e keer plaatsingspunten te behalen en hiermee deelname aan de voorrondes van het NK veilig te stellen.