Deze Friese winkelgebieden zijn in race voor titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland 2019'

De tien finalisten van de verkiezing van het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2019 zijn bekend. Onder hen Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Vlieland.

De winkelgebieden die dit jaar kans maken op de titel van het Schoonste Winkelgebied zijn: Centrum Brandevoort (Helmond), Centrum Delden (Hof van Twente), Centrum Domburg (Veere), Centrum De Drossaard (Uden), Centrum Hollum (Ameland), Centrum Midsland (Terschelling), Centrum Schiermonnikoog (Schiermonnikoog), Centrum Veere (Veere), Centrum Vlieland (Vlieland) en Centrum De Wijk (De Wolden).

Voor de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2019 zijn de afgelopen maanden honderden winkelgebieden onderzocht waarbij observatieteams zijn ingezet en bezoekers zijn geënquêteerd.

Eind oktober maakt Stichting Nederland Schoon de winnaar bekend. Naast de winnaar van deze verkiezing, wordt ook de ‘Gemeente (groot, middelgroot en klein) met de Schoonste Winkelgebieden 2019’ en ‘Grootste Stijger 2019’ bekendgemaakt.

Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon: ,,We complimenteren deze winkelgebieden met het behalen van deze nominatie. Opvallend dit jaar is de notering van de Friese eilanden in de ranglijst. Een prachtige opsteker voor de aanpak ’100% zwerfafvalvrij Friesland’, die alle Friese gemeenten recent gezamenlijk hebben ingezet.”