Dokkumer Vlaggen Centrale gaat samenwerken met Fins bedrijf

Dokkum - De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) gaat een internationale samenwerking aan met het Finse bedrijf Flagmore. Flagmore is één van de grootste leveranciers in Scandinavië voor het produceren van vlag- en doek producten.

De focus van de intensievere samenwerking in de vorm van een partnerschap, ligt bij de productie van vlaggen door middel van de zeefdruktechniek. Flagmore brengt de productie van haar zeefdrukorders geleidelijk onder bij DVC. In Finland gaat Flagmore door met digitale print en de confectie van de producten.

Deze krachtenbundeling heeft voor beide organisaties en haar klanten vele voordelen, doordat het complete aanbod aan kwalitatieve producten groeit. Hierin voorzien DVC en Flagmore haar klanten van een breder productportfolio, waarbij snellere levertijden en verbetering van het bestelgemak het uitgangspunt zijn.

Flagmore is een Fins bedrijf dat in handen is van twee families en het management. Het bedrijf heeft één productielocatie en drie verkoopkantoren in Finland en Scandinavië. De meeste commerciële textielproducten en vlaggen worden gemaakt in Finland.

“Met deze samenwerking kunnen wij concurrerender in de markt opereren, de innovatie in zowel Dokkum als Finland stimuleren en een betere inkoop realiseren,” vertelt Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC.