1100 kinderen doen mee aan voorrondes FK Tikkertje

1100 Friese kinderen doen vanaf volgende week mee aan de voorrondes van het Fries Kampioenschap Tikkertje. Hier kunnen ze startbewijzen verdienen voor de finale op woensdag 18 december in Drachten.

Sport Fryslân organiseert het kampioenschap samen met 13 gemeenten. Alle basisschoolleerlingen in Friesland (groep 5 tot en met 8) mogen meedoen aan het evenement. Het FK Tikkertje vindt binnen plaats, in een grote sporthal met verschillende obstakels. Er is geen verdeling in leeftijdscategorieën. Iedereen kan tegen elkaar uitkomen, één tegen één.

Er wordt gespeeld op tijd. Binnen 25 seconden moet je je tegenstander hebben getikt. In de hal staat een grote secondeteller: een schotklok die afloopt. Als iemand getikt wordt, is het resterend aantal seconden voor de tikker. De loper (de speler die ‘op de vlucht’ is) krijgt het andere deel van de 25 seconden op zijn of haar puntenlijst.

Lees ook LC+ | Friese jeugd mag zich uitleven op ‘hip en supersnel’ FK Tikkertje

De finale wordt op woensdag 18 december georganiseerd in iSpace Sports de Waring in Drachten. De dertien gemeenten die meedoen zijn: de Fryske Marren, Opsterland, Smallingerland, Noardeast-Fryslân, Achtkarpelen, Tytsjerksteradiel, Ooststellingwerf, Ameland, Leeuwarden, Heerenveen, Waadhoeke, Harlingen en Súdwest Fryslân.