Corporaties starten pilot VoorzieningenWijzer op Wereldarmoededag

Vandaag, 17 oktober, op Wereldarmoededag wordt stilgestaan bij het feit dat ruim 1 miljoen Nederlanders dagelijks de gevolgen van het leven in armoede ondervinden.

Ook Wonen Noordwest Friesland en Thús Wonen hebben aandacht voor dit feit. Zij starten daarom de pilot ‘De VoorzieningenWijzer’. Hierin werken de Bewonersraad en de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadeel samen. De officiële aftrap vond vandaag plaats met de ondertekening door wethouder Gerben Wiersma van de gemeente Dantumadiel, Jeannette Dekker, directeur/bestuurder Thús Wonen, wethouder Jouke Douwe de Vries van Noardeast-Fryslân en Rein Hagenaars, directeur/bestuurder van Wonen Noordwest Friesland.

De VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen en risico’s te beperken. Dit gebeurt door optimaal gebruik te maken van toeslagen en regelingen en kritisch te kijken naar een passende zorgverzekering en een voordeliger energiecontract. De corporaties en de beide gemeenten bieden 100 huurders een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijke adviseur van De VoorzieningenWijzer. Uit de praktijk blijkt dat een besparing van gemiddeld € 500,- op de vaste lasten mogelijk is! Een mooi bedrag dat huurders op een andere manier kunne gebruiken.