Opnieuw diefstal gepleegd bij Gommers Houtbouw in Kollumerzwaag

Voor de tweede keer in twee maanden is het raak bij Gommers Houtbouw in Kollumerzwaag. Werd er 28 augustus nog ingebroken, zo werd er donderdagmiddag een diefstal gepleegd.

Twee daders in een Mercedes - zo is duidelijk op de gedeelde foto te zien - hebben donderdag een diefstal gepleegd. Ingebroken is er ditmaal niet en hetgeen is weggenomen is ook van aanzienlijk minder waarde dan wat er tijdens de inbraak in augustus is gestolen. ,,Ik ga hier geen 25.000 euro voor uitloven”, zegt Tjipco Gommers, eigenaar van het bedrijf. ,,De waarde valt mee.”

De vorige keer deed hij dit wel. Die ‘aanbieding’, 25.000 euro voor de gouden tip, staat nog steeds, vertelt Gommers. ,,Die beloning ligt er nog en de politie doet nog steeds onderzoek naar de daders. Dat heb ik er nog steeds voor over, hoor.”

Beelden van de inbraak in augustus zijn hieronder te bekijken:

Op de beelden is volgens Gommers duidelijk te zien dat het niet dezelfde daders zijn als in augustus. Wanneer de daders zich vrijdag om 10:00 uur niet gemeld hebben, worden de camerabeelden online gezet.

,,Ze zijn heel goed herkenbaar in beeld”, stelt Gommers. In de Facebookpost vraagt Gommers of ‘de eigenaar van de auto’ zich voor vrijdag wil melden, maar of de daders de daadwerkelijke eigenaar van de auto zijn, is nog niet duidelijk.