Drie weken cel voor vrouw Kollumerzwaag die doorreed na aanrijding met letsel

Drie weken cel wachten een 45-jarige vrouw uit Kollumerzwaag die op 6 september 2017 een aanrijding met letsel veroorzaakte in Leeuwarden en daarna wegvluchtte.

Ze reed over een deel van de Groeneweg dat afgezet was in verband met snoeiwerkzaamheden. Een fietser wilde vanaf het fietspad de weg oversteken, richting het Heer Ivostraatje, in de veronderstelling dat er geen verkeer op de weg was.

De vrouw ramde hem van achteren en reed vervolgens dwars door de eerstvolgende afzetting. Ze bracht de auto met de handrem tot stilstand. Een omstander, die haar staande wilde houden, griste de sleutels uit het contactslot. De vrouw rende vervolgens hard weg.

Het 63-jarige slachtoffer uit Leeuwarden hield er onder meer een hoofdwond en diverse schaafwonden aan over. De vrouw wist dat de remmen van de auto, die op naam van haar vriend stond, niet goed werkten.

Bovendien bleek haar rijbewijs al in 2006 ongeldig verklaard. Ze had als ex-drugsverslaafde al een behoorlijk strafblad met verschillende boetes en celstraffen. Behalve de celstraf voor het verlaten van de plek van het ongeval en het rijden zonder rijbewijs, legde politierechter Bauke Jansen ook een boete van 750 euro op voor het gevaarlijke verkeersgedrag.