UPDATE: 23-jarige man uit Leeuwarden gewond na steekincident in Dokkum, daders spoorloos

Aan de Grote Breedstraat in Dokkum is zaterdagavond een 23-jarige man uit Leeuwarden gewond aangetroffen. De politie laat weten dat hij kort daarvoor aangevallen is door twee mannen in de omgeving van de Aalsumerpoort. Hierbij raakte hij gewond doordat hij met een scherp voorwerp werd gestoken.

Bij de politie kwam de melding binnen van een ‘steekpartij’, waarna meerdere eenheden uitrukten. Wat de aanleiding voor de steekpartij is geweest, is nog onbekend.  Het incident vond plaats tussen 20.45 en 21.10 uur. De daders zijn gevlucht in de richting van de Stationsweg.

Het slachtoffer liep door naar het centrum en ging in de Grote Breedstraat een café binnen waar 112 werd gebeld. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de gewonde man gecontroleerd, waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Woordvoerder van de politie Ernest Zinsmeyer laat weten dat de situatie van het slachtoffer stabiel is. ,,Vandaag staan er een aantal acties op de planning. Wanneer dat mogelijk is gaan we ook in gesprek met het slachtoffer.'' De politie heeft onderzoek gedaan in de omgeving van de Aalsumerpoort en is een buurtonderzoek gestart. Zondag gaat het onderzoek verder.

De politie schrijft dat het zou gaan om twee blanke mannen van rond de 1.90 m. Er is ook een Burgernet-melding uitgegaan waarin verzocht wordt uit te kijken naar twee personen met zwarte hoody’s. Tot nu toe zijn er nog geen verdachten aangehouden.