Bestuurders betrapt bij alcoholcontrole Leeuwarden

Naar nu bekend is geworden, heeft de politie vrijdagavond vijf bestuurders betrapt bij een alcoholcontrole in Leeuwarden. Ook werd een mes in beslag genomen.

Agenten controleerden daar tussen vrijdagavond negen uur en zaterdagnacht half vier. Twee autobestuurders (48 en 54) en een bromfietser (21) uit Leeuwarden hadden te veel gedronken. Dat gold ook voor een beginnend bestuurder uit Dantumadiel. Die was tevens niet in bezit van een rijbewijs.

Een 28-jarige Leeuwarder werd tijdens dezelfde controle betrapt bij een speekseltest. Hij was vermoedelijk onder invloed van THC en cocaïne. Hem werd een bloedproef afgenomen en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Mes aangetroffen

Later werd een 22-jarige man uit de gemeente Waadhoeke staande gehouden. Met zijn alcoholpromillage zat het goed, hij had een echter een fors mes op de passagiersstoel liggen. Voor het ,,onmiddellijk voorhanden hebben van het wapen’’, kreeg hij proces-verbaal.

Vier andere bestuurders kregen eveneens proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs, te gladde banden, niet willen tonen legitimatie en niet voeren verlichting op de fiets.