Be Quickloop Dokkum wordt zaterdag gehouden

Dokkum - Al vanaf 1987 wordt er in Dokkum de Be Quickloop georganiseerd, eerst twee jaar door Be Quick zelf daarna met medewerking van SV Friesland en Loopgroep Dokkum.

Dit jaar wordt voor het eerst een 16 km loop gehouden in de plaats van een halve marathon. Die lange afstand staat al zo vaak op de kalender en 10 engelse mijlen (16.1) km is in de winter een mooie afstand. Ook is er de 10 en 5 km en jeugdloop van 2½ km. De kilometerloop voor de jongste jeugd is er ook niet meer de belangstelling hiervoor was te lag soms maar 6 deelnemers.

De Loopgroep Dokkum geeft de te lopen routes aan met pijlen op de weg, dit is krijtkalk en lost weer op als het een tijdje nat is. Dat is ook de voorwaarde van de gemeentes die niet willen dat de pijlen lange tijd blijven staan. bouillon, vruchtendrank, water en fruit. De gelopen tijden worden handmatig genoteerd door de SV Frieslandjury en gepubliceerd op de sites van www.svfriesland.nl en www.uitslagen.nl prijzen zijn er voor de jeugd op de 2½ en 5 km.

Ook zorgt de loopgroep voor voorfietsers en is er onderweg een verzorgingspost met warm drinken aangeboden door de CVV Be Quick.

Het inschrijfgeld is zes euro voor organisatiekosten, wie een medaille wil kan die na afloop kopen voor drie euro de jeugd en leden betalen vijf euro, de jeugd krijgt altijd een medaille. Pinnen is mogelijk.

Waardevolle voorwerpen kunnen de deelnemers afgeven met sticker met daarop het startnummer, de organisatie bewaard deze in de kluis en kan na afloop op vertoon van startnummer worden opgehaald. Kleed/doucheruimte is er genoeg en in de kantine kan men zich vanaf 9.30 uur inschrijven.

De start is om 11.00 uur de jeugd start voor de 2 ½ km om 10.45 uur. Op het plein is genoeg parkeerruimte. Iedereen kan meedoen.