De Tarissing 2 maal 2e op Fries kampioenschap schooldammen

Ureterp – Op woensdagmiddag 15 januari 2020 waren de Fries kampioenschappen schooldammen in MFC de Wier te Ureterp.

Basisschool de Tarissing uit Rinsumageast sleepte hier twee tweede prijzen in de wacht. Dit met dammers die getraind zijn op de plaatselijke damclub Rinsumageest.

In de categorie groep 7/8 lukte dit met het team bestaande uit Maik de Groot, Anne Tolsma, Mariska Weening en Nanja Elgersma. Ze haalden 7 punten uit 5 ronden. De nummers 3 en 4 hadden ook 7 punten, maar De Tarissing had een beter bordsaldo. Kampioen werd ‘De Finne’ uit Aldeboarn.

In de categorie groep 5/6 deed De Tarissing mee met liefst drie teams. Het kampioenschap ging hier naar de thuisspelende basisschool uit Ureterp die ongeslagen bleef. De Tarissing 1 haalde 8 punten uit 5 ronden en werd hiermee tweede. Het team bestond uit Thea Talman, Merle Bouma, Niels Doevendans en Harmen van der Velde. Een speciale vermelding voor Thea voor een individuele prestatie. Zij won deze middag al haar partijen! De Tarissing 3 werd vierde en haalde dus ook nog bijna het podium. De Tarissing 2 eindigde op de zesde plaats. Alle vier de deelnemende teams uit Rinsumageast hebben zich geplaatst voor de halve finale van het NK schooldammen op 18 april.