Dit is de veerbootuitval van woensdag

Het onstuimige weer en de hoge waterstand zorgen ervoor dat er ook op woensdag aangepaste en minder veer- en sneldiensten van en naar de Waddeneilanden gaan.

Rederij Doeksen meldt dat de boot van Vlieland naar Harlingen woensdagochtend om 06.55 uur niet vaart. Ook de veerdienst van Harlingen naar Vlieland om 09.00 uur vervalt. Alle andere veerdiensten van en naar Vlieland en Terschelling verlopen volgens Doeksen wel volgens dienstregeling.

Ook een aantal sneldiensten van Doeksen vertrekken niet: die van Terschelling naar Harlingen om 07:10 en 09:30 uur en de boot van Harlingen naar Terschelling om 08:25 uur.

Wagenborg-boten

Wagenborg Passagiersdiensten schrapt woensdag vier afvaarten van de veerdienst. Het gaat om de boot van Holwerd naar Ameland om 11.30 uur en van Ameland naar Holwerd om 13.00 uur. Ook de veerdiensten van Lauwersoog naar Schiermonnikoog om 12.30 uur en en die van Schiermonnikoog naar Lauwersoog om 13.30 uur gaan niet door.

Wagenborg laat weten waarschijnlijk vanaf Holwerd om 14.00 uur en vanaf Lauwersoog om 15.30 uur terug volgens dienstregeling te varen. ,,Wij doen ons uiterste best. Het aan- en afmeren kost in deze weersomstandigheden meer inspanning en tijd dan gewoonlijk.”

Ook vier sneldiensten vervallen. Die van Ameland naar Holwerd om 09.30 en 12.30 uur en die van Holwerd naar Ameland om 10.30 en 13.00 uur. Wagenborg probeert de sneldienst van en naar Ameland vanaf 15.45 uur weer volgens dienstregeling te laten gaan. De sneldienst tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog vaart vooralsnog wel. De watertaxi’s van en naar Ameland en Schiermonnikoog varen de hele dag niet.