Nog meer containers overboord geslagen boven Waddengebied

Het schip OOCL Rauma, dat dinsdag 43 kilometer boven Ameland vijf containers verloor, is nog eens twee containers kwijtgeraakt.

In drie containers zaten papieren rollen, in twee 'package equipment' voor een papiermachine en twee containers bevatten melkpoeder. Dat zegt de Kustwacht.

Het schip verloor twee containers aan het begin van de nacht van dinsdag op woensdag 60 kilometer ten noordwesten van Terschelling. Gevaarlijke stoffen zijn niet aan boord, meldde de kapitein toen het schip door het Kielerkanaal voer.

Lees ook | Tweede Kamer: gevaarlijke Waddenroute nu echt snel sluiten

De OOCL Rauma, die plaats heeft voor 1425 containers van de standaardmaat TEU, was vertrokken uit de haven van Kotka (Finland) en is op weg naar Rotterdam. Dinsdag stond er windkracht 8.

Na de eerste melding dinsdagmiddag stuurde de kustwacht het hulpschip ETV Guardian naar de plek waar de OOCL Rauma, die onder Nederlandse vlag vaart, de containers heeft verloren. Ook werd het kustwachtvliegtuig gealarmeerd om de containers te lokaliseren. Door technische problemen moest de Guardian terug naar de haven van Den Helder. Woensdagochtend gaat het kustwachtvliegtuig er waarschijnlijk weer op uit om de twee in de nacht overboord geslagen containers te zoeken.

De kustwacht stuurt aan de scheepvaart een bericht over de laatst bekende positie van de containers, om te waarschuwen.

Lees ook | Geen nieuwe MSC Zoe-taferelen op de Noordzee: 'Dit was voor ons een normaal proces'