Zestal Damclub Dokkum kampioen in de provinciale hoofdklasse

DOKKUM - Afgelopen maandagavond sloot het zestal van Damclub Dokkum een succesvol seizoen af in de provinciale hoofdklasse. In de laatste ronde werd een mooie 9-3 overwinning geboekt op BEGB Britsum. Met deze zege werd Dokkum ongeslagen kampioen.

De wedstrijd liep als een trein. Piet Pieters opende de score met een klinkende overwinning. Positioneel overliep hij zijn tegenstander. Willem Nuveld speelde sterk remise tegen de kopman van BEGB. Zijn tegenstander kon ook in een uiterste poging de winst niet vinden en accepteerde daarom het remise aanbod van Nuveld. Dirk Albert Zijlstra zette goed druk op zijn tegenstander. Op het moment dat zijn tegenstander schijfverlies dacht te voorkomen, kon Zijlstra zijn partij door middel van een plakker in winst omzetten. Ook Dirk Sinnema liet er geen gras over groeien en won overtuigend. Met mooi positioneel spel werd het voordeel omgezet in winst. Jetze Hoogterp was dicht bij een overwinning, maar kon zijn partij uiteindelijk net niet omzetten in winst. Linze Houwink kwam in het eindspel onder druk te staan en moest een schijf offeren. Toen zijn tegenstander de winst niet kon vinden, pakte Houwink de laatste strohalm en stelde een punt veilig.

Ook de overige wedstrijden werden allemaal overtuigend gewonnen met uitzondering de wedstrijd tegen Lemmer. Lemmer wist met een gelijkspel een puntje af te snoepen. Met het behalen van het kampioenschap promoveert Damclub Dokkum naar de hoogste provinciale klasse, namelijk de provinciale ereklasse.