Overdag 100 kilometer per uur op de snelweg

REGIO - Sinds maandag 16 maart is op alle Nederlandse snelwegen de maximumsnelheid overdag (tussen 06.00 en 19.00 uur) 100 kilometer per uur.

Je kunt natuurlijk niet het gewicht van je auto veranderen, maar je kunt wel enig overtollig gewicht in je auto voorkomen. Wanneer je veel onnodige bagage in je auto hebt liggen, zoals accessoires voor je fiets, hondenspullen of extra kinderzitjes, voegt dit extra gewicht toe aan je auto.

Bandenkeuze

De bandenkeuze van je auto is belangrijk als het gaat om het brandstofverbruik. Let er daarom op dat je tijdig de winterbanden vervangt door zomerbanden.

Wanneer je economisch verantwoord en milieubewust de auto in wilt stappen, kun je een aantal zaken toepassen tijdens het rijden. Zo is het van belang om met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling te rijden. Schakel zo vroeg mogelijk en zet de motor af bij korte stops.

Energievreters

Airconditioning en dakkoffers zijn energievreters. De motor kan optimaal presteren als hij goed onderhouden is. Dit zorgt namelijk voor een lager verbruik.

Ook een verstopte luchtfilter of vervuild koelsysteem kan voor een hoger verbruik zorgen.

Een tweedehands auto kopen? Je vindt je occasion op Autocircuit.