Nieuwe horecaondernemers ondersteunen ZKV Literatuurprijs Schiermonnikoog 2020

SCHIERMONNIKOOG Eelke van der Heide en Bart Pastoor ondersteunen de ZKV Literatuurprijs van Schiermonnikoog.

Beide ondernemers hebben een horecagelegenheid op het eiland overgenomen. Eelke van der Heide opent binnenkort Havenpaviljoen Wad Anderz, de plek met uitzicht op het Wad. Bart Pastoor is eigenaar geworden van Hotel Brasserie Brakzand, op de kruising Badweg/Langestreek om de Noord.

Beide ondernemers hebben een prijs ter beschikking gesteld. Eelke van der Heide tekent voor de eerste prijs: een bon ter waarde van honderd euro voor een diner in Havenpaviljoen Wad Anderz. De winnaar van de eerste prijs krijgt tevens een kunstbokaal, speciaal ontworpen door kunstenaars van Kunstgroep SJain.

Bart Pastoor geeft de tweede prijs, te weten een lunch van vijftig euro voor twee personen in Hotel Brasserie Brakzand.

De derde prijs is een combinatie kunstwerk van Romy Dam en Gerard Beentjes. De Jongerenprijs wordt een tegoedbon van vijfentwintig euro en de Publieksprijs is een dichtbundel over Schiermonnikoog.

Iedereen kan meedoen door een zeer kort eilandverhaal van minimaal tweehonderd en maximaal driehonderd woorden in te sturen naar de Bibliotheek van Schiermonnikoog.

De Werkgroep Literatuurprijs Schiermonnikoog organiseert deze wedstrijd in samenwerking met Stichting NoorderBeeld, Kunstgroep SJain, Bibliotheek Schiermonnikoog en De Literaire Werkplaats. Dat gebeurt in het kader van het ‘Het Losse Land - Kunstfestival 2020’.

De organisatoren hebben ‘Eiland’ gekozen als thema voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog 2020. Iedere deelnemer mag één ZKV, Zeer Kort Verhaal, insturen naar de Bibliotheek Schiermonnikoog.

De schrijver A.L. Snijders, de naamgever van het ZKV, heeft gezegd dat hij eiland een prachtig thema vindt voor een zeer kort verhaal, echt een creatieve uitdaging. U kunt een ZKV insturen tot en met 1 augustus 2020 naar biebschiermonnikoog@gmail.com.

De jury van de ZKV Verhalenwedstrijd bestaat uit burgemeester Ineke van Gent, cabaretier Bert Visscher en oud-bibliothecaris Simone de Boer. Deze jury nomineert vijf deelnemers voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog.

Er is een afzonderlijke wedstrijd voor jongeren tot achttien jaar. Voor deze prijs worden drie jongeren genomineerd. Bezoekers van de Bibliotheek krijgen de kans om hun favoriete verhaal uit de acht genomineerden, vijf voor de Literatuurprijs en drie voor de jongerenprijs, te kiezen voor de Publieksprijs.

De prijsuitreiking is zaterdag 19 september, tijdens Het Losse Land Kunstfestival.