Vattenfall winnaar van de Gouden Energie Award 2019

Aangeboden door: PriceWise

Sinds een paar jaar reikt Pricewise een prijs uit aan de beste groene leverancier van ons land. In 2019 werd deze trofee gewonnen door Greenchoice, wat de concurrentie ruim voorbleef en met name bij de prijsstelling geweldig scoorde.

Ook reikt Pricewise ieder jaar de Gouden Energie Award uit aan de beste energieleverancier van Nederland. In 2019 ging deze eer naar Vattenfall. 

Gouden Energie Award 2019

De Gouden Energie Award ging in 2019 dus naar Vattenfall. Deze leverancier bleef UnitedConsumers namelijk net voor, terwijl het podium compleet werd gemaakt door Oxxio. Vattenfall won met een relatief kleine voorsprong. Het scoorde namelijk gemiddeld een 8,4 op de drie onderdelen waarop Pricewise de winnaar gebaseerd. Deze drie factoren zijn prijsstelling, aantal verkopen en klanttevredenheid. Hierbij gelden de prijsstelling en het aantal verkopen beide voor 25 procent, terwijl de klanttevredenheid 50 procent van het cijfer opmaakt. Vattenfall scoorde een 10 op het aantal verkopen, maar de klantentevredenheid was een stuk minder met 7,6. UnitedConsumers kreeg tevens een 10 van Pricewise, maar ditmaal werd het gegeven voor de prijssteling.

Groene Energie Award 2019

Greenchoice won de Groene Energie Award dus in 2019, dit deed het met een grotere voorsprong dan Vattenfall bij de gewone leveranciers. Greenchoice had namelijk een gemiddelde van maar liefst 8,8, terwijl de nummer 2 Vandebron niet verder kwam dan een 8,2. Nummer 3 Eneco deed het nog vele malen minder met een 7,4. Greenchoice en Vandebron waren bovendien de enige groene energieleveranciers die een 10 kregen. Greenchoice kreeg dit bij de prijsstelling, terwijl Vandebron een 10 mocht ontvangen bij de aantal verkopen. Greenchoice maakte het verschil met name bij de klanttevredenheid, hier scoorde het vele malen beter dan Vandebron.

Veranderingen ten opzichte van 2018

In 2018 ging de Gouden Energie Award nog niet naar Vattenfall, destijds was Oxxio namelijk de winnaar van de prijs. Vattenfall werd wel tweede, maar steeg een jaar later dus volgens Pricewise. Oxxio deed het juist slechter en bezit nu de derde positie. De verandering zou kunnen komen doordat Pricewise in 2018 het aantal verkopen nog niet meenam, maar in 2019 dus wel.