Twee Be Quick Dokkum talenten naar SC Heerenveen

DOKKUM - Amarens Rottiné (15) en Lyanne Iedema (13) spelen vanaf volgend seizoen in het MO16 team van SC Heerenveen. Beide meiden spelen momenteel in de jeugd van Be Quick Dokkum. Amarens is keepster in MO17 en Lyanne speelt als middenvelder in JO13-1.

Zij krijgen al langere tijd extra trainingen bij SC Heerenveen met andere talentvolle meiden in de categorie O15. Lyanne doorliep daarnaast het selectietraject bij de KNVB MO14 voor Noord- en Oost-Nederland en doet nu zelfs mee aan de landelijke selectie activiteiten voor deze leeftijdscategorie. En nu volgt dus voor beide meiden een mooie, verdiende overstap naar SC Heerenveen MO16, het meidenteam dat uitkomt in de JO15 hoofdklasse.

Amarens speelt van de F-pupillen al bij Be Quick Dokkum. De afgelopen jaren heeft ze grote stappen gemaakt waarbij ze door Be Quick werd gestimuleerd steeds weer een niveau hoger te komen. Ze trainde het afgelopen seizoen regelmatig met jongensteams en de Vrouwen senioren mee en investeerde ook zelf veel tijd in haar ontwikkeling. Ze maakte onlangs haar debuut bij Vrouwen 1 van Be Quick Dokkum. Amarens geeft ook keeperstraining aan de jeugd van de Dokkumer club. Haar ambitie is om deze trainingsactiviteiten bij de jeugd door te zetten.

Lyanne heeft er nog maar één seizoen opzitten bij Be Quick Dokkum maar ontwikkelt zich razendsnel. Ze stapte vorig seizoen over van VV Anjum om op hoofdklasseniveau tussen de jongens meer weerstand te krijgen. In overleg met Be Quick Dokkum is haar trainingsprogramma aangepast, omdat ze zowel bij de KNVB als bij SC Heerenveen extra training kreeg. De handige middenvelder maakte grote indruk bij de vele trainingen en wedstrijden die ze afwerkte het afgelopen seizoen.

Bij Be Quick Dokkum heerst een dubbel gevoel. Aan de ene kant is erg jammer dat we deze toppers gaan missen in onze teams en bij de club. Maar toch overheerst het goede gevoel. De meiden hebben het top gedaan. En het is een teken dat we een uitstekende opleiding hebben. Het voetballen in de jeugd bij Be Quick Dokkum kan je deze kansen opleveren.

Wat Lyanne betreft mag VV Anjum overigens zeker ook trots zijn. Lyanne speelde daar het grootste deel van haar jeugd. Maar boven alles mogen Amarens en Lyanne enorm trots zijn op zichzelf. We wensen hen beiden ook veel succes en vooral heel veel voetbalplezier. En ze weten: ze zijn altijd van harte welkom bij onze club om bijvoorbeeld even bij te praten. En wie weet, later ook weer te voetballen.