Waarom regelmatig je auto wassen belangrijk is

Een auto kan in de loop van de tijd goed vies worden. Goed zichtbaar is vuil van het rijden op modderweggetjes en de wit-bruine waas van strooizout. Maar ook het stof wat in de lucht zit, vogelpoep, restjes rubber en asfalt, vet, hars van bomen en veel vliegjes kunnen een auto erg vies maken.

Levensduur

Regelmatig je auto wassen is vooral van belang voor de levensduur van de auto. Een beetje viezigheid is geen probleem, maar vuil op je auto kan na verloop van tijd schade veroorzaken. Je auto wassen is ook goed voor je eigen veiligheid. Een schone auto is goed zichtbaar voor het overige verkeer. Je autolampen hebben bijvoorbeeld meer lichtopbrengst dan wanneer de koplampen vuil zijn en dat vuil het licht tegenhoudt.

Ook zijn je richtingaanwijzers en remlichten veel beter zichtbaar voor het overige verkeer. En wat dacht je van het zicht door je autoruiten? Daarnaast is het nodig om het vuil regelmatig te verwijderen om de camera’s, sensoren en lasers op de auto schoon te houden. Tenslotte valt een auto die glanst sneller op voor het overige verkeer. Het glinsteren en weerkaatsen van licht vanaf de schone lak maken de auto zichtbaar.

Trots

Onderhoud, levensduur en veiligheid zijn natuurlijk belangrijk, maar in veel gevallen wassen mensen vooral ook omdat de auto er dan weer mooi uit ziet. De lak van de auto glanst diep en de auto ziet er mooi schoon uit. Veel mensen zijn trots op hun kostbare bezit en willen genieten van de mooie lijnen, de glanzende lak en stoere velgen. Daar genieten ze niet alleen zelf van, maar ook andere autoliefhebbers. Heel veel mensen vinden het fijn om in het weekend en bij mooi weer de auto te wassen. Het is een activiteit waarvan het resultaat voldoening geeft.

Tweedehands auto kopen? Je vindt 'm op Autocircuit.nl