v.v. Blija versterkt zich met Aron Beintema en Elger Turksma

BLIJE Aron Beintema en Elger Turksma komen volgend seizoen v.v. Blija versterken.

Aron Beintema is een technische en multifunctionele speler die afkomstig is van zaterdag tweedeklasser Be Quick Dokkum.

De 22-jarige Aron heeft vanaf de D-pupillen de jeugdopleiding van SC Cambuur en deels FC Groningen doorlopen, alvorens hij 5 seizoenen geleden de overstap maakte naar Frisia en vervolgens Be Quick Dokkum. Met Be Quick Dokkum kwam hij 2 seizoenen lang uit in de eerste klas met als hoogtepunt de 6e plaats in het seizoen 17/18.

De stap naar de club uit zijn woonplaats is voor velen verrassend, maar voor Beintema zelf een weloverwogen stap: “Het is de club uit mijn woon- en geboorteplaats. En ik heb eigenlijk nooit echt samen met mijn vrienden uit Blije kunnen voetballen omdat ik al vroeg in de jeugdopleiding van Cambuur terecht kwam. Daarnaast sprak het ambitieuze project van de club, en de plannen die trainer Sander Terpstra daarin voor mij ziet, me aan” aldus Aron.

Elger Turksma maakt de overstap van derdeklasser SDS. De 28-jarige verdediger raakte enthousiast na enkele prima gesprekken met Blija. “Ze spraken veel vertrouwen in me uit en hebben een ambitieus plan.”

Trainer Sander Terpstra is blij met de komst van beide spelers. “Het is mooi dat spelers met hun kwaliteit en ervaring ervoor kiezen om bij v.v. Blija te komen voetballen.”