Dokkum klaar voor de zomer

Dokkum – De Dokkumer ondernemers hebben gezamenlijk een plan gemaakt om Dokkum extra sfeervol en gezellig te maken. Binnen de vereiste kaders voor een veilige anderhalvemetersamenleving komt terrasruimte en zijn er plannen voor een reuzenrad, een draaimolen en kleinschalige activiteiten verdeeld door de binnenstad.

Zodra de veiligheidsregio het toestaat hebben de ondernemers plannen voor activiteiten die worden uitgesmeerd over een periode die mogelijk tot het einde van het jaar gaat duren.

Er zijn door Adema architecten en de gemeente Noardeast-Fryslân verschillende maatregelen voor een goede verdeling van de openbare ruimte in kaart gebracht. Dit heeft erin geresulteerd dat vanaf maandag de horeca hun terrassen mogen uitbreiden, zelfs met terras op het water. Tevens wordt de Diepswal op vrijdag en zaterdag vanaf 17:00 uur en zondag de hele dag autovrij.

Er zijn plannen voor een groot reuzenrad en een authentieke draaimolen die een prominente plek moeten gaan krijgen op de Markt en op de Zijl. Vanuit het ‘draaiende terras’ kunnen bewoners en bezoekers genieten van een uniek kijkje over de binnenstad, voor wie dat wil zelfs onder het genot van een drankje en een bitterbal.

De activiteiten- en muziekagenda wordt gevuld door de diverse bestaande organisaties en iedereen wordt uitgenodigd mee te denken om deze zo aantrekkelijk mogelijk uit te breiden.

Naast deze activiteiten wordt er ook een GO-loket (Gemeente-Ondernemers-loket) geopend. Hier kunnen ondernemers uit de hele gemeente zich melden met ideeën, plannen en eventuele vraagstukken/moeilijkheden. De gemeente zal dan samen met een accountant en/of bankspecialist kijken naar de desbetreffende situatie. Diverse groepen ondernemers zijn bereid hierbij belangeloos te assisteren.