Subsidieregeling elektrisch rijden definitief

Particulieren komen bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van 4000 euro. Voor een gebruikte auto is dat 2000 euro.

Schoon rijden

Zij kunnen vanaf 1 juli hun aanvraag indienen. De subsidieregeling voor elektrische personenauto’s is onlangs gepubliceerd in de Staatscourant en daarmee definitief. Het kabinet wil hiermee schoon vervoer stimuleren en op termijn toegankelijk maken voor iedereen. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): ,,Het is belangrijk dat schoon rijden voor mensen toegankelijk wordt. Met deze subsidie wil ik hen een steuntje in de rug geven, zodat ze kunnen kiezen voor een elektrische auto. Nieuw of tweedehands. Hoe meer mensen elektrisch rijden in plaats van fossiel, hoe schoner onze lucht en hoe minder uitstoot van broeikasgassen.”

Particulieren

Het kabinet heeft in het klimaatakkoord afgesproken dat een elektrische auto voor veel meer mensen bereikbaar moet worden. Nu zijn het vooral nog veel zakelijke rijders die kiezen voor elektrisch. Met deze regeling die is bedoeld voor particulieren die een middenklasse personenauto rijden, nieuw of gebruikt, wordt schoon en elektrisch rijden steeds aantrekkelijker voor een brede groep. Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking. Er zijn voorwaarden verbonden aan actieradius, de oorspronkelijke catalogusprijs en de minimale bezitsduur. Ook zijn er stevige voorwaarden om misbruik te voorkomen. De regeling loopt tot 2025.

Betere accu’s

Elektrische auto’s zijn voordelig in gebruik en onderhoud. Ze stoten tijdens het rijden geen uitlaatgassen uit. Goed voor het klimaat en de schone lucht in de wijk. Bovendien worden ze door steeds schonere productie en vergroening van elektriciteit steeds beter voor het milieu. Door betere accu’s neemt ook de actieradius toe. Steeds meer mensen stappen daarom over op elektrisch rijden. Iedereen kan met de keuzehulp van Milieu Centraal zelf in een paar stappen ontdekken of elektrisch rijden voor zijn of haar situatie interessant is.

Tweedehands auto kopen? Je vindt 'm op Autocircuit.nl