Kingma keert terug bij v.v. Blija

BLIJA - Freddy Kingma speelt vanaf komend seizoen weer voor v.v. Blija. De 30 jarige technische en behendige buitenspeler (die tevens prima op de backpositie uit de voeten kan) keert na een afwezigheid van 5 jaar weer terug op de voetbalvelden.

Samen met de huidige selectiespelers Dennie Bakker en Ruurd Verbeek vormde Kingma jarenlang een gevaarlijk aanvalstrio. In de zomer van 2015 besloot Kingma om te stoppen met voetballen. Dit omdat het trainen en voetballen op zaterdag niet meer te combineren viel met zijn werk.

Nu keert de snelle buitenspeler (die tevens prima op de backpositie uit de voeten kan) dus terug naar v.v. Blija. Na zijn besluit om te stoppen heeft Kingma altijd goede contacten gehouden. “Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad bij de v.v. Blija en veel selectiespelers zijn vrienden van me. Dus toen Blija mij benaderde was de keuze eigenlijk ook snel gemaakt. Ik heb veel zin om weer te beginnen!”.

“Wij zijn erg blij met de komst van Kingma. Hij is een ervaren speler die op meerdere posities inzetbaar is en met zijn techniek en snelheid gaat er altijd dreiging van hem uit” aldus Sander Terpstra, de nieuwe trainer van v.v. Blija.

Kingma is na Elger Turksma (afkomstig van SDS) en Aron Beintema (Be Quick Dokkum) de derde versterking voor v.v. Blija. In een eerder stadium gaven ook Dirk Kamma en Marnix Teunissen aan weer op prestatieniveau te willen voetballen. Beide spelers waren de afgelopen jaren op eigen initiatief actief in het 2e elftal.