Groep 8 CBS de Boustien speelt musical in Teatertún

Broeksterwâld - Afgelopen woensdag 1 juli hielden de leerlingen van groep 8 van Cbs de Boustien uit de Westereen een prachtige musical.

Na lang wikken en wegen over de mogelijkheden mochten ze de musical opvoeren in de Teatertún in Broeksterwâld. Wat een prachtlocatie en dankzij de hulp van alle mensen in de Teatertún een groot succes.

Woensdagochtend was de generale repetitie. Voor het eerst in de buitenlucht optreden voor groep 6 en 7. Maar dankzij de inzet van verschillende ouders het prachtige zelfgemaakte decor en door het vele oefenen ook tijdens de Corona tijd was de generale al een succes. ’s Avonds kwamen de ‘punten op de i’ en genoten alle ouders van een fantastische musical. Ook juf Juliska en Juf Sytske kunnen zeggen dat het een onvergetelijk jaar is geweest en hebben genoten. De leerlingen van groep 8 sluiten hiermee hun periode aan hun school CBS de Boustien af.

De musical ging over de familie Weiland, die een oud museum hebben gekocht voor maar €1,-. Maar al snel blijkt dit buitenkansje een enorme miskoop. Het museum is een bouwval en de collectie bestaat uit enkel oude troep! De doorgewinterde familie Weiland gaat desondanks aan de slag met het opknappen van het museum én verzint van alles om de oude spullen weg te kunnen zetten als waardevolle museumobjecten. Ze missen alleen nog een topstuk.

Dan helpt het toeval een handje: ze vinden tussen alle troep een kostbaar doosje waar een diamant in zit. Het blijkt een verloren gewaande geluksdiamant te zijn.