Een vliegende start voor zomertrainingen 3x3 basketbal in Dokkum

Dokkum Met een opkomst van 40 enthousiaste basketballers was de eerste 3x3 training op het buitenveld nabij de Van Kleffensstraat in Dokkum een waar succes. Een enthousiaste werkgroep van de basketbalvereniging Arrows in Dokkum heeft dit in samenwerking met We Here Fryslân en Aris Leeuwarden mogelijk gemaakt. Iedereen die zin heeft in een potje basketbal kan langskomen, zo ook voormalig BV Arrows lid Reinder Brandsma (Aris Leeuwarden en ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland).

"Het was nog even haasten om met stoepkrijt de lijnen goed op het oude veld te zetten en om geschikte netjes te vinden, maar we zijn begonnen" aldus jeugdtrainer Iza van der Gang van de 3x3 werkgroep. Samen met de jeugdtrainers Damon Boelens en Lex de Jager nemen zij het voortouw in de organisatie.

Gedurende de zomer komen de basketballers elke woensdagavond samen om te trainen en een wedstrijdje te spelen. Voor de jeugd tot 14 jaar is dit van 18:30 tot 19:30 en aansluitend gaan de ouderen door tot 21:00. Het initiatief leunt op vrije inloop, iedereen die mee wil doen is welkom.