Sjoerd Ameland dingt opnieuw mee naar titel ‘Beste Strandpaviljoen’

Nes, Ameland – Strandpaviljoen Sjoerd komt weer in aanmerking voor de titel ‘Beste Strandpaviljoen van Nederland’. Initiatiefnemer Strand Nederland organiseert jaarlijks deze verkiezingen. In 2019 werd Sjoerd nog uitgeroepen tot Beste Strandpaviljoen van de Waddeneilanden. De verkiezingen lopen nog tot en met zondag 12 juli.

In dit gekke jaar door de coronacrisis probeert Sjoerd eindelijk deze prestigieuze titel in de wacht te slepen. Net als de andere horeca is Sjoerd sinds 1 juni weer geopend, met de nodige aanpassingen – zoals schermen en een verminderde capaciteit. Als antwoord op de door de overheid opgelegde maatregelen heeft het Amelander strandpaviljoen verschillende oplossingen toegepast in de bedrijfsvoering om de gast een zo’n goed mogelijk alternatief te bieden ten opzichte van het ‘oude normaal’. Zo is er een Beach Bar onder het paviljoen gerealiseerd om extra gasten te verwelkomen.

Daarnaast is er een methode ontwikkeld waarbij gasten via een QR-code op tafel en via paaltjes op het strand, hun bestelling op afstand kunnen doen. Deze code kun je scannen met je mobiele telefoon, waarna je in de app van Sjoerd terecht komt. Via een online betaalsysteem, kunnen gasten meteen afrekenen. Daarna zet het team van Sjoerd de bestelling klaar en kunnen mensen het afhalen. Daardoor is er zo min mogelijk klantcontact, met het oog op de anderhalve meter afstand. Hoewel dit strookt met de gastvrijheid die Sjoerd hoog in het vaandel draagt, is het goed ontvangen.

Meest duurzame Strandpaviljoen

Naast de nominatie voor het beste strandpaviljoen, is Sjoerd ook een grote kanshebber in de categorie ‘Duurzaamste Strandpaviljoen van Nederland’. Die prijs wist het Amelander bedrijf in 2016 en 2017 al eens in de wacht te slepen. Sjoerd is in het bezit van het Golden Green Key-certificaat, het grootste, internationale duurzaamheidskenmerk voor de toeristische en recreatieve branche. Het strandpaviljoen heeft onder meer de oude vloer hergebruikt, de urinoirs zijn zonder water, er is overal ledverlichting en er zijn zonnepanelen en –collectoren die stroom en gas vervangen.

Sjoerd ziet beide prijzen als beloning voor het team, dat de laatste periode – ondanks de coronacrisis – in weer en wind klaarstond. Stemmen kan nog tot en met zondag 12 juli. Daarna zullen mystery guests de beste strandpaviljoens beoordelen, waarna jury- en publieksstemmen het verdict brengen. Op donderdag 30 juli reist de vakjury van de Strandverkiezingen langs de winnaars om de prijzen uit te reiken. Normaliter is de prijsuitreiking in het Beste Strandpaviljoen van een jaar eerder.

Stemlinks:

bit.ly/SjoerdBesteStrandpaviljoen2020 bit.ly/SjoerdDuurzaamsteStrandpaviljoen2020