Zoektocht naar vermist Duits meisje op Ameland gaat maandag verder

De zoektocht die gaande is op Ameland naar een 14-jarig meisje dat zaterdagavond vermist raakte, is voor vandaag ten einde. Er wordt maandag in een afgeslankte vorm verder gezocht. Dat zegt woordvoerder Ernest Zinsmeyer van de politie.

,,Morgenochtend gaat het zoeken op de voet langs de kustlijn verder. Dan wordt er bekeken welke middelen en diensten daar nog bij nodig zijn’‘, aldus Zinsmeyer, die nog niet weet waar precies verder gezocht gaat worden. ,,We laten ons daarover adviseren door deskundigen.’‘ Burgemeester van Ameland Leo Pieter Stoel zei zondag eerder op de dag dat vanwege de stroming ook tussen Ameland en Schiermonnikoog moet worden gezocht.

Maandag zijn er 17 zoutkamper garnalenvissers uitgevaren om mee te helpen zoeken.

Het Duitse meisje raakte zaterdagavond rond 22.30 uur vermist toen zij met haar zusje op het strand boven Buren in de problemen kwam. Hun vader schoot de meisjes te hulp. Hij en een van zijn dochters konden zichzelf redden, maar ze sloegen alarm toen ze het 14-jarig meisje niet meer zagen. Meteen daarop werd een grootscheepse zoekoperatie op touw gezet. Volgens burgemeester Stoel waren de meisjes het water ingegaan om naar de zonsondergang te kijken.

Lees ook | Burgemeester Ameland over vermist meisje: ‘Hele eiland schrikt hiervan, we gebruiken alle technische middelen om haar te vinden’

Diverse reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, een helikopter van de kustwacht, politie, brandweer en eilandbewoners hebben zaterdag en zondag urenlang in zee en op het strand gezocht, maar het meisje werd niet gevonden.

Er is inmiddels weinig hoop meer dat het meisje levend wordt gevonden. Stoel zei zondag dat er wat hem betreft geen eindtijd is wat de zoekactie betreft. ,,Het is denkbaar dat we meerdere dagen door moeten zoeken. We gebruiken alle technische middelen die we hebben om haar te vinden.”