Ebenhaëzer speelt hoofdrol in nieuwe muziekclip

Hijs dan de seilen, open de brug

De Ebenhaëzer is na jaren terug

As skuutsje fan Dokkum gaat’ie feur goud

Met ut brús feur de kop en niet te benaud

DOKKUM - Het Dokkumer skûtsjelied ‘Ebenhaëzer’ dat vorig jaar in première ging tijdens de Admiraliteitsdagen was zo’n succes dat er op veler verzoek een muziekclip van is gemaakt. Zowel troubadour Sytse van der Werf als de Admiraliteitssjongers zijn trots op het resultaat.

Dit lied is geschreven door Sytse van der Werf, wiens vader is geboren en getogen op het betreffende wedstrijdskûtsje. ,,It ferhaal lient him hiel goed foar in liet. En wat is der no moaier as dit bysûndere ferhaal te besjongen’’, aldus Sytse van der Werf. Hij kijkt terug op een mooie samenwerking met shantykoor de Admiraliteitssjongers en dirigent Ridzert Beetstra die de muziek schreef. Het lied werd opgenomen in de Dream Project Studios in Ee, met dank aan een bijdrage van het Dokkumer Stadsfonds.

Vanaf nu is de bijbehorende muziekclip te zien en te horen op YouTube. Volgende week klinkt het deuntje door de hele stad want het Dokkumer carillon neemt het mee in de carrousel. Aanleiding daarvoor is de speciale uitzending over het skûtsje Ebenhaëzer bij Omroep Max. Deze reportage wordt op donderdag 23 juli om 17.30 uur uitgezonden in het Max Skûtsje Journaal op NPO 1.

Nieuwsgierig? Link muziekclip: https://youtu.be/tp0cmGuMO6Y