Een zomer vol activiteiten in de bibliotheek in Noord-Fryslân

REGIO - De vestigingen van Bibliotheken Noord-Fryslân staan deze zomer in het teken van gratis activiteiten voor (thuisblijvende) kinderen en jongeren.

Op woensdagochtend 5 en vrijdagochtend 7 augustus vinden onderstaande activiteiten plaats, steeds van 10.30 tot 12.00 uur. Aanmelden is verplicht en vol is vol. Het hele zomerprogramma van de bibliotheek vind je op ontdekdebieb.nl.

Leer coole foto’s en filmpjes maken

Niet op vakantie? Wij leren hoe jij jezelf filmt in de woestijn, op het strand of in een ruimtestation. Green Screen is een veelgebruikte studiotechniek in de film- en televisiewereld. Daarmee kun je de achtergrond van je scène veranderen. Deze zomer hoef je niet naar een ver land om een coole foto of filmpje te maken.

5 augustus in Bibliotheek Hallum voor kinderen van groep 6, 7 en 8

Bibberen met je eigen huisdier

Droom jij van een eigen huisdier die ook nog eens doet wat jij wilt? Kom naar de Bibliotheek en maak een grappig bibberbeestje. Met behulp van een motortje en batterijtje kan hij bewegen en je kan ‘m natuurlijk zo mooi maken als je zelf wilt!

5 augustus in Bibliotheek Buitenpost voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8

Ontwerp dé game van 2020

Maak je eigen animaties, spelletjes, muziek en kunstwerken en deel het online. We leren je alles over het populair programmeerprogramma Scratch. Maak jij dé game van de zomer 2020?

5 en 7 augustus in Bibliotheek Kollum voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8

Word (mode) ontwerper

Wil je een sticker ontwerpen? Een eigen logo maken? Je tas, T-shirt of telefoonhoesje met je eigen creaties bedrukken? Dat kan in de Bibliotheek! We leren je ontwerpen, online tekenen en we gaan je ontwerp samen snijden met een vinylsnijder. Je krijgt een tasje van ons, maar je mag natuurlijk ook zelf een T-shirt, telefoonhoesje of tas meenemen.

5 augustus in Bibliotheek Dokkum voor kinderen vanaf 10 jaar

Gamen met bloxels

Maak je eigen game of karakter met bloxels. Ontwerp je eigen spel op het speelbord, scan deze met de app en gamen maar.

5 en 7 augustus in Bibliotheek De Westereen en Surhuisterveen voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8