Harkemase Boys tegen Hercules, Buitenpost loot DWOW

HARKEMA/BUITENPOST In de eerste kwalificatieronde voor de Toto KNVB beker speelt Harkemase Boys thuis tegen zondagclub USV Hercules uit Utrecht. Beide teams komen uit in de derde divisie.

Hercules eindigde het vorige seizoen op een 10e plek. Harkemase Boys – Hercules wordt gespeeld op zaterdag 29 augustus om 17.00 uur op sportpark De Bosk.

De winnaar van die wedstrijd speelt in de 2e kwalificatieronde een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Hollandia – Flevo Boys. Het Hoornse Hollandia speelde afgelopen seizoen Hoofdklasse zondag, stond bovenaan toen de competitie gestaakt moest worden en is nu gepromoveerd naar de Derde Divisie zondag. De Flevo Boys uit Emmeloord speelt sinds 2018 in de Hoofdklasse en stond afgelopen seizoen 13e van de 16. De tweede kwalificatieronde is op dinsdag 6, woensdag 7 of donderdag 8 oktober.

Hoofdklasser VV Buitenpost moet naar Wieringerwerf om het op te nemen tegen DWOW. Dat is de laagst spelende club die meedoet aan de bekercompetitie. DWOW komt op zondag uit in de derde klasse. Ook dit duel begint op 29 augustus om 17.00 uur. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de tweede kwalificatieronde (6, 7 of 8 oktober) een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het duel Capelle (zaterdag hoofdklasser) – Hoogland (zondag 3e Divisie).

Omdat Buitenpost de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker in maart niet kon spelen vanwege de coronacrisis, mogen de Blauwkes, net als een aantal andere goed presterende clubs, meedoen aan het ‘grote’, landelijke bekertoernooi.