Maandelijkse Winkeltjesroute de Wouden van start

HARKEMA - Per 1 augustus gaat de nieuwe winkeltjesroute in de Wouden van start. De organisatoren waren van plan om er in het voorjaar al mee te beginnen, maar door corona liep het anders en moest dit worden uitgesteld.

De route bestaat uit een keur aan winkeltjes voor onder meer woondecoratie, cadeaus, kunstnijverheid, atelier, brocante, vintage kleding, kringloopwinkel, babykledinglijn, speelgoed, tuin- en kamerplanten, fruit en vruchtensappen. Er is op een aantal adressen ook de mogelijkheid voor koffie of thee, met gebak eventueel. Op de routekaart wordt dit aangegeven.

De route wordt gevormd door in totaal zestien verschillende winkeltjes. Sommige groot, andere kleinschaliger, maar voor elk wat wils. De hele route is ongeveer 55 km en loopt via Driezum, Damwâld, De Westereen, Burgum, Harkema, Hurdegaryp, Oentsjerk en Rinsumageast.

Op de routekaart staat een stempelkaart en op elk bezocht adres krijgtde bezoeker een stempel. Een volle kaart levert op het laatst bezochte adres een leuke attentie op. De routekaart is onbeperkt geldig, dus de route hoeft niet per se in een dag gereden te worden. Let ook even op de verschillende openingstijden. Elke eerste zaterdag van de maand zijn de deelnemers open van 10.00 tot 17.00 uur, maar op doordeweekse dagen is dat niet overal gelijk. Bovendien is ook niet overal te pinnen. Contant geld is dan handiger.

De deelnemende zaken zijn herkenbaar aan vlaggen of borden bij de winkels. Routekaarten zijn overal verkrijgbaar, dus de route is bij elke winkel te starten. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Winkeltjesroute De Wouden en Omstreken.