Vijf kledingtips voor de stevige man

Aangeboden door: shirtsofcotton.com

Een zomer vol feestjes en barbecues kan al eens voor wat extra kilo’s zorgen. Heb je ook de tijd niet om dat extra gewicht eraf te lopen in de sportschool? Lees dan snel verder, want in deze tekst geven we vijf nuttige tips mee voor mannen met een maatje meer.

Op een familiefeest krijg je tot wel drie keer de vraag of je een paar kilootjes bijgekomen bent. “Goed gegeten de laatste weken?” Dat is best allemaal goed en ludiek bedoeld, maar toch knaagt het aan je zelfvertrouwen. Dit soort situaties zijn voor iets stevigere mannen heel herkenbaar. Ja, je bent een levensgenieter, maar door je lichaamsbouw ben je net iets vatbaarder voor een goed gevulde buik. Dat wil echter nog niet zeggen dat je niet stijlvol gekleed door het leven kunt gaan. Een nieuwe outfit kan al veel oplossen. En hou bij het kiezen van je nieuwe kleding volgende regels zeker in het achterhoofd.

1. Kies voor kleding met stretch

Zowel te wijde als te strakke kledingstukken zijn niet echt flatterend wanneer je een forser gebouwd lichaam hebt. Kies daarom voor kleding die goed aansluit, maar vermijd dat het strak zit.

De perfecte oplossing: stretchmateriaal. Zowel in broeken, vaak extra lange T-shirts en overhemden zit tegenwoordig regelmatig elastaan verwerkt. En die stof doet wonderen: enerzijds doet het je kleding goed aansluiten, maar anderzijds zorgt het er ook voor dat je kleren niet gaan knellen.

2. Zorg voor de perfecte pasvorm

De pasvorm is altijd belangrijk, maar eens te meer wanneer je een maatje meer hebt! Slim fit of andere pasvormen die je vormen accentueren, zijn geen goed idee. Ga daarom voor kleding met een regular fit (rechte pasvorm). Ook een modern fit (heel klein beetje getailleerd) kan een goede keuze zijn. Zowel regular als modern fit zijn niet of nauwelijks getailleerd, maar wel modieus. Ideaal dus als je een vollere buik hebt.

3. Let op schouders en kraag

Vooral bij het kiezen van een overhemd is het van essentieel belang om goed op de pasvorm van de schouders te letten. Zorg ervoor dat de naad op de bolling van je schouders zit, anders zal je look al snel slordig ogen. Verder is ook de kraag belangrijk: die moet dicht kunnen, maar mag ook niet te strak zitten.

4. Kies de juiste mouwlengte

Naast de pasvorm van de schouders en de kraag is het belangrijk om de perfecte lengte in mouwen te vinden. Te lange mouwen ogen slordig, terwijl te korte mouwen je figuur niet ten goede komen. Om te checken of de mouwen de goede lengte hebben, strek je je armen voor je uit. Lukt dit niet goed, omdat je overhemd tegentrekt ter hoogte van de rug? Dan is je overhemd te klein. Lukt dat wel, dan heb je alvast de goede maat. Zorg er verder wel voor dat je mouwen tot net achter je horloge vallen en zeker niet tot voorbij de handen.

5. Durf voor printjes te gaan en kleuren te combineren

Een overhemd in een effen, donkere kleur doet je al snel groter, zwaarder en als het ware als één blok lijken. Durf daarom eens voor een printje of een iets lichtere kleur te gaan. En waarom niet eens wat kleuren combineren? Dat kan flatterend zijn wanneer je een iets zwaarder lichaam hebt. Leuke accessoires kunnen voor een extra touch zorgen én je slanker doen lijken. Een nette stropdas of een winters sjaaltje zijn bijvoorbeeld de perfecte aanvullingen op een stijlvolle look.

Op zoek naar T-shirts in grote maten?

Het T-shirt is een van de meest gedragen kledingstukken, misschien zelfs het meest gedragen kledingstuk ter wereld. Voor mannen met een maatje meer, kan het lastig zijn om de juiste maat te vinden. Vaak is de maat 3XL of 4XL voldoende en wellicht is jouw maat groter. Wanneer je op zoek bent naar een webshop die basic T-shirts aanbiedt in grote maten, bekijk dan eens shirtsofcotton.com.
T-shirts die extra lang zijn en leverbaar in grote maten. Zeer geschikt voor de stevige man.