Zussen Bosma leven voor het voetbal

Zaterdag verschijnt bij de Leeuwarder Courant de 28 pagina’s tellende Voetbalbijlage. Daarin aandacht voor het Friese prof- en amateurvoetbal. In de gevarieerde bijlage onder andere een reportage over de drie zussen Bosma, ze spelen in de zaal bij Libertas uit Driezum en op het veld bij Heerenveense Boys.

Ook is er een reportage over Harkemase Boys, dat zowel in het bekertoernooi als in de derde divisie voortvarend is gestart. ,,We gaan niet spelen om ons te handhaven’’, aldus de nieuwe trainer van de Boys, Jan Piet Bosma. Hij draagt een opmerkelijk verhaal met zich mee en vertelt daar in de LC openhartig over.
 
Ook reisde de LC af naar het noordelijkst gelegen stadion van Friesland: Stadion De Monnik. Op Schiermonnikoog zijn de konijnen verjaagd en is de prachtige tribune gepoetst voor weer een mooi seizoen. In de reserve vierde klasse, dat wel, want spelen in een standaard-competitie is te lastig. En wat liefst drie bekende strafpleiters met de club te maken hebben? Zaterdag in de Voetbalbijlage van de LC.
 
De Voetbalbijlage van de LC is gratis voor de abonnees en te koop in de boekhandel of bij de supermarkt voor € 3,99.