Zes kunstwerken in Ferwert als herinnering

Ferwert - Op de plaats waar lang geleden bij binnenkomst van Ferwert in de Burmaniafeart meel- en kunstmestzakken van de firma Hoogland werden gewassen en uitgehangen werden om te drogen, staat nu een kunstwerk dat herinnert aan de agrarische handelsonderneming die al in de achttiende eeuw begon.

Vrijdag gaf huidige directeur Camiel Hoogland aan mem Lydia en oom Otto Hoogland de eer om de eerste van zes kunstwerken bij binnenkomst van Ferwert en Hegebeintum te onthullen. De ijzeren kunstobjecten die dorpsgenoot Hans Jouta in opdracht van zijn schoolvriend Camiel Hoogland en Doarpsbelang Ferwert-Hegebeintum maakte, staan er als blijvende herinnering aan de firma Hoogland, die om economische redenen Ferwert verruilde voor Leeuwarden.

De zes kunstwerken zijn gemaakt in de vorm van gotische kerkramen met daarin een blik op landschappelijke elementen in de omgeving. Directeur Camiel Hoogland onderstreepte bij de onthulling van het eerste kunstwerk het belang van ‘mienskip’ en de verbondenheid met de omgeving en de inwoners van het dorp.