Historische overwinning voor Libertas vrouwen

Damwâld - Het eerste vrouwenteam van Libertas mocht afgelopen vrijdagavond, na een intense voorbereiding van drie maanden, in de nieuwe sporthal De Boppeslach in Damwâld debuteren in de eredivisie zaal.

Mede door een prima tweede helft versloegen de Damwâldsters het geroutineerde OS Lusitanos met 4-2. Niet alleen tevreden maar vooral opgeluchte gezichten na afloop in het Libertas-kamp. De lakmoesproef was goed doorstaan en afgesloten met een staande ovatie van het 100-koppig publiek.

De zenuwen gierden niet alleen pupil van de week Lyanne Jongsma door de keel, maar ook bij de speelsters en technische staf van Libertas. Ballen sprongen van de voeten en de passes waren vaak onnauwkeurig. Exemplarisch was het balverlies van Thirza Leistra, direct na de aftrap, waardoor OS Lusitanos de eerste grote kans kreeg. Daarna werd Leistra de protagonist van een geweldig avondje zaalvoetbal. Na haar openingstreffer kwam OS Lusitanos via een doelpunt van voormalig Ajaxied Chelly Drost nog wel langszij. Sam Bosma was met haar eerste doelpunt verantwoordelijk voor het feit dat de thee in de rust net iets lekkerder smaakte.

In de tweede helft vergrootte Bosma de voorsprong met haar tweede treffer. Het publiek raakte in vervoering door de geweldige goal van Renza Dijkstra, die van afstand keepster Lindsey Boode kansloos liet. Het doelpunt van Wendy Remert in de laatste minuut was al belangrijk voor de statistieken.