Roobol Run langs scholen

BUITENPOST Om het nieuwe Roobol-logo te introduceren en extra onder de aandacht te brengen is er dinsdag 29 september de Roobol Run.

Het 75 kilometers tellende parkoers gaat langs alle Roobol-scholen (dat zijn er 13) en laat de deelnemer misschien wel de mooiste plekjes zien van het gebied waarin deze scholen staan. Tegelijkertijd is dit een mooie kans om te laten zien hoe sportief de scholen zijn.

De 75 km hoeven de lopers niet in hun eentje af te ronden, het is een estafetteloop. Deze wordt natuurlijk geheel coronaproof uitgevoerd. Elke school zorgt voor een paar lopers die zelf mogen bepalen hoeveel kilometers ze van hun etappe afleggen, dit mag de complete afstand zijn maar ook een gedeelte. Ook zijn er drie fietsers aanwezig tijdens de loop voor mental support.

Tijdens de loop zal het logo uitgebreid onder de aandacht gebracht worden. Zo krijgen alle lopers een hardloopshirt met het nieuwe logo en tourt er een verzorging/ontvangstcomitébus met daarop het nieuwe logo de lopers achterna.

Livestream

Vanwege het coronavirus kan niet iedereen het event live mee maken. Daarom kunnen leerlingen, meesters, juffen, ouders etc via een livestream op YouTube meekijken met de run. De Tijstream trapt het festijn af en zullen om 7:30u. starten met lopen. Zij lopen van de Tijstream naar het plaatsnaambordje Dokkum daar neemt Team Dokkum het stokje over. De ROOBOL-Run eindigt op nieuwe Casimirschool te Kollum.

Tijdens het event worden er goodiebags gebracht bij de scholen met daarin merchandise voorzien met het nieuwe logo. Natuurlijk krijgen ook de leerlingen allemaal een klein presentje. Het gaat om de scholen GWS De Wâldiik te Boelenslaan, De Mienskip te Buitenpost, ‘t Holdersnêst te Harkema, De Balkwar te Kootstertille, It Skriuwboerd te Surhuisterveen, It Twaspan te Twijzelerheide, sls de tijstream te Holwerd, De Burgerschool te Dokkum, Nynke van Hichtum te Dokkum, Dr. J. Botkeskoalle te Damwâld, Dr. Theun de Vriesskoalle te Feanwalden, ibs ‘t Pompebled te Westereen, Professor Casimirschool te Kollum.