Stookdag kachelexpert Wijma Haarden

DE WESTEREEN - Kachelexpert Harrie Nuveld stelt zaterdag 26 september zijn showroom aan de Suder Stasjonsstrjitte in De Westereen open voor publiek. De stookdag van Wijma Haarden is inmiddels een begrip in de regio.

Interieurarchitect Esther Bolt van Livin'Color komt deze dag langs om mensen gratis interieuradvies te geven. ,,Vaak weten mensen niet precies hoe ze de kachel in hun interieur moeten passen. Door een plattegrond en foto’s mee te nemen van hun woning kan Esther mensen helpen. Geïnteresseerden voor het interieuradvies moeten vooraf wel even reserveren.

Veiligheidseisen RIVM

Wijma Haarden voldoet aan alle veiligheidseisen van het RIVM. ,,De showroom is zo ingericht dat mensen anderhalve meter afstand kunnen houden. Daarnaast hebben we buiten een showcontainer van Altech staan waar de nieuwste modellen speksteenkachels te zien zijn. Ook andere fabrikanten presenteren hun kachels, of het nu gaat om houtkachels, gashaarden, pelletkachels of elektrische haarden, het hele assortiment komt aan bod’’, vertelt Harrie.

Wijnadvies

Om de dag compleet te maken is Petra Waijenberg aanwezig met Waijenberg Wijnadvies. ,,Bij een gezellig haardvuur mag een goed glas wijn niet ontbreken’’, zegt Harrie Nuveld. ,,Iedereen is welkom’’, voegt hij er aan toe. ,,Ook Westereenders en mensen uit omliggende dorpen die niet direct op zoek zijn naar een kachel, maar hier gewoon eens een kijkje willen nemen. Deze dag is ook bedoeld om kennis te maken met ons bedrijf vertelt Harrie Nuveld