Wensk: platform voor vinden droomhuis

DOKKUM - Er was een tijd dat belanghebbenden een briefje door de brievenbus deden bij een woning waar zij wel zouden willen wonen. Regiomakelaardij heeft dat briefje-door-de-brievenbus nu uitvergroot tot een platform waar iedereen zijn of haar woonwens kan plaatsen om een droomhuis te vinden: Wensk. Wensk heeft inmiddels al succesvolle bezichtigingen opgeleverd.

De huizenmarkt is dermate in beweging, dat wanneer er een geschikte woning te koop staat, deze vaak al snel verkocht is. Woningzoekers vissen regelmatig achter het net. Het briefje door de brievenbus werkte daarom soms best goed. Zo kon je laten weten dat je belangstelling voor een huis had, nog zonder dat het te koop stond. Een huis vinden buiten de reguliere markt om, is dan ook de insteek van Wensk: het platform van Regiomakelaardij bij het vinden van je droomhuis.

Wensk werkt heel eenvoudig. Woningzoekers plaatsen hun woonwens op wensk.nl. Ze vertellen daarin met hoeveel mensen ze willen gaan wonen, in welke prijsklasse ze een huis zoeken en welk type huis hun droomhuis is. Hoe meer specificaties ze doorgeven, hoe sneller een droomhuis gevonden wordt. De persoonlijke motivatie van de zoekers vergroot de kans op het vinden van een droomhuis. Het kan de doorslag geven bij de huidige eigenaar van het huis dat ze zoeken.

De website en etalage van Regiomakelaardij staan inmiddels vol woonwensen, naast de huizen die aangeboden worden. Behalve woningzoekers die reageren, reageren ook huiseigenaren die merken dat er belangstelling is voor hun huis. Wanneer vraag en aanbod bij elkaar komen, maakt de makelaar een afspraak voor een bezichtiging. Bij een match zorgt Regiomakelaardeij dat alles goed verloopt.

Met het digitale briefje door de brievenbus zorgt Wensk voor aanbod, dat ergens anders niet te vinden is. Zo vinden woningzoekers samen met Regiomakelaardij dat ene droomhuis dat aan al hun woonwensen voldoet.