Sprintwedstrijd om Foekje Dillema Bokaal uitgesteld

KOLLUM - De eerste hardloopwedstrijd om de Foekje Dillema Bokaal op het nieuwe parcours bij Meckama State in Kollum is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen voorlopig uitgesteld tot 27 maart volgend jaar. De wedstrijd zou donderdag 22 oktober worden gehouden. ,,We hopen op betere tijden’’, laat organisator Erie Dam weten.

Bekende Friese sporters zouden tijdens de eerste editie van deze hardloopwedstrijd over 100 meter sprinten om de bokaal bij Meckama State in Kollum. Voor de zomer is hier een baan aangelegd op het bestaande betonpad.

De de start is direct onder de grote afbeelding van Foekje Dillema op de muur van het verzorgingshuis. De baan is geschikt voor twee hardlopers per heat.

Voor de wedstrijd zouden zestien vrouwen en evenveel mannen worden uitgenodigd die actief zijn in het hardlopen (atletiek), schaatsen, wielrennen, voetbal, fierljeppen, korfbal, kaatsen en er was nog een vrije categorie.

Het afsluitende deel bestaat uit een scholenwedstrijd met maximaal 12 jongens en 12 meisjes van basisscholen uit Kollum.

In verband met de coronamaatregelen was het aantal deelnemers en toeschouwers al beperkt, maar door de nieuwe regels heeft de organisatie nu besloten het evenement uit te stellen. In de toekomst hopen de organisatoren er een groter festijn van te kunnen maken.