Volop talent op zaalvoetbalclinic Libertas

Damwâld - ,,Voor herhaling vatbaar’’of ,,dit kunnen jullie elke week wel organiseren’’ waren enkele complimenten aan het adres van de organisatie van de eerste Libertas zaalvoetbalclinic.

Onder leiding van Sees Bergman en Sam Bosma, respectievelijk trainer/coach en speelster van zv. Libertas kwam een enthousiaste en leergierige groep jongens en meisjes uit onder andere Damwâld, Driezum, Dokkum, De Westereen en Burgum voor de eerste keer in aanraking met zaalvoetbal.

Dat er verschillen zijn bleek al snel. De bal in de zaal stuitert amper, de ruimtes zijn kleiner en ook niet onbelangrijk; het waait er niet en je hebt geen last van regen.

Opmerkelijk was het hoge niveau van de deelnemers. Passeerbewegingen zoals de ‘Zidane’ en ‘de Schaar’ zijn trucs die deze jongens en meisjes, variërend in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, nu al beheersen.

Dat deze clinic een vervolg krijgt is wel zeker, zo weet men bij Libertas. De belangstelling voor zaalvoetbal neemt toe. De KNVB onderzoekt momenteel of er de behoefte is om een juniorencompetitie te ontwikkelen.