Vier tips voor het kiezen van de kleur van je overhemd

Aangeboden door: mouwlengte7.com

Wit, zwart, blauw… ja, zelfs geel en groen. Overhemden bestaan tegenwoordig werkelijk in alle kleuren. En dat overaanbod in keuzemogelijkheden maakt het er niet altijd even makkelijk op. Voor je het weet zie door de bomen het bos niet meer. Veel mannen gaan voor klassieke kleuren als wit en blauw, maar dat past niet voor elke gelegenheid.

Welke kleur overhemd draag je op een zwarte broek? Ga je voor een frivool patroon of toch maar beter niet? Geen nood, wij schieten je te hulp met vier tips die je altijd de perfecte overhemd kleur zullen doen kiezen.

Tip 1: kies op basis van je favoriete kleding

Iedereen heeft wel een favoriet kledingstuk in de kleerkast hangen. Twijfel je over welk kleur je nieuwe overhemd moet hebben en geraak je er maar niet uit? Trek dan je favoriete broek aan en kijk welke kleur daar het beste bij past.

Heb je niet echt een favoriete broek, dan kun je bijvoorbeeld ook inspiratie halen bij je lievelingsshirt. Je kan simpelweg ook kijken naar welke kleuren het meest vertegenwoordigd zijn in je kleerkast en voor een kleur kiezen die daarbij aansluit.

Tip 2: denk aan de situatie

Bij verschillende situaties horen nu eenmaal verschillende kleuren. Het is bijvoorbeeld ongepast om op een begrafenis in vrolijke, felle kleuren te verschijnen. Ga bij rouwmomenten dus bij voorkeur voor zwart.

Een wit mouwlengte 7 overhemd straalt dan weer professionaliteit uit en kan bijvoorbeeld een prima keuze zijn voor een sollicitatiegesprek. Wit valt goed te combineren met grijs of zwart.

Wil je vertrouwen uitstralen, voor een belangrijke presentatie op het werk bijvoorbeeld? Dan is blauw de ideale keuze. Blauw geeft een gevoel van rust en bevordert de productiviteit.

Voor casual gelegenheden kan je dan weer makkelijker voor een overhemd met een printje of patroon gaan. Zo kan je een opvallende een eigen stijl ontwikkelen, zeker als je op basis van je persoonlijkheid kiest.

Tip 3: ga voor donkere kleuren op formele momenten

Donkere kleuren hoeven zeker niet altijd als negatief gezien te worden. Zwart straalt bijvoorbeeld gezag en macht uit, ideaal voor op formele momenten dus. Zwart geeft bovendien rust. Heb je een leidinggevende functie op kantoor? Dan kan zwart de ideale kleur voor jouw overhemd zijn. Grijs is dan weer ideaal voor wanneer je een presentatie of pitch moet geven. Grijs straalt immers intellect en zelfverzekerdheid uit.

Tip 4: vrolijke kleuren voor tijdens de zomer

Vrolijke kleuren zijn de ideale keuze voor tijdens de zomermaanden. Wil je een ontspannend effect creëren, dan is lichtgroen het overwegen waard. Het is bewezen dat lichtgroen stress kan reduceren. Een groen overhemd kan dus zowel mentaal als fysiek een opkikker zijn.

Heb je nood aan wat extra positivisme? Trek dan eens een geel overhemd aan. Geel activeert je geheugen en zorgt voor een gelukkig gevoel. Voor wie veel inspiratie nodig heeft, kan een rood overhemd dan weer soelaas bieden. Rood straalt immers actie en energie uit. Tevens staat rood voor vertrouwen en bescherming. De ideale kleur om de zomerdagen op een vrolijke manier door te komen.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in nieuw overhemd of ben jij lang en heb je behoefte aan een extra lang overhemd? Kijk dan eens op mouwlengte7.com. Naast effen kleuren overhemden zijn er genoeg vrolijke kleuren in het assortiment