Bibliotheek geeft gratis boek weg tijdens Nederland Leest

De hele maand november geeft de bibliotheek aan iedereen een boek cadeau: Het zwijgen van Maria Zachea. Het boek is tot en met 30 november gratis verkrijgbaar in alle bibliotheken zolang de voorraad strekt.

Deze bestseller van Judith Koelemeijer is een familiegeschiedenis. Twaalf broers en zussen vertellen het ware verhaal van hun familie. Hun oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en zwijgt sindsdien. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder en van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Iedereen, dus leden en niet-leden van de bibliotheek, kan een gratis boek in de bibliotheek ophalen. Elk jaar staat er tijdens Nederland Leest een thema centraal, dit jaar is dat kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek.

De daarvoor geplande activiteiten kunnen in verband met corona niet doorgaan, maar online is er van alles mogelijk. Met behulp van Delpher.nl kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt.