De Waegh in de schappen

DOKKUM - Kersverse maaltijden samengesteld met lokale producten uit de regio, het is waarmee Grand Café De Waegh en Akkerbouwbedrijf Van Kuiken smakelijk uitpakken de komende weken. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag zijn twee verschillende maaltijden te vinden in de schappen van hun eigen platform in Jumbo Dokkum.

Het aanbod in de supermarkt is voor De Waegh een aanvulling op de bestaande mogelijkheden om maaltijden af te halen en de onlangs gelanceerde @ home box waarmee men thuis aan de slag kan in de keuken. Voor Jumbo Dokkum stellen de koks van De Waegh ieder weekend twee verschillende kant-en-klare maaltijden samen met gebruik van verse en zoveel mogelijk lokale ingrediënten, waaronder de aardappelen en uien van Van Kuiken.

Sinds mei dit jaar verkopen Balling en Siebren van Kuiken van akkerbouwbedrijf Van Kuiken uit Wierum op zaterdag producten van het bedrijf van hun vader in een eigen boerderijkraam op het terrein van Jumbo Dokkum. Niet veel later kregen ze daarnaast een eigen platform in de winkel voor de verkoop van hun producten. Een prachtig lokaal initiatief dat nu wordt uitgebreid met maaltijden voor thuis dankzij het Dokkumer Grand Café De Waegh.

Een unieke samenwerking tussen drie lokale bedrijven waar ondernemer Titus Vogt van Jumbo Dokkum trots op is: “Dat De Waegh exclusieve maaltijden met lokale producten vers van het boerenland kunnen aanbieden aan onze klant doet me goed. Het is prachtig om te zien dat we elkaar als lokale ondernemers steeds meer weten te vinden in deze roerige tijden.’’