Actie AED in Fûgellân geslaagd

Dokkum - De actie van Marja Keizer uit Dokkum om een AED-apparaat in haar wijk te krijgen, is geslaagd. Op 12 november hebben medewerkers van ASN Installatie zo’n levensreddend apparaat geïnstalleerd op de muur van haar woning in de Kievitstraat in het Fûgellân.

Op 9 september startte Marja keizer een actie via het crowdfundingplatform buurtAED.nl. Voorwaarde was dat er binnen 30 dagen een bedrag van 2667 euro moest zijn vergaard. Marja Keizer: ,,Een enorme gift van Steunfonds Noardeast-Fryslân was al een heel goed begin, maar ook de flessenactie in het Fûgelân, de flessenbonnen bij de Poiesz, de collectebussen op diverse locaties en de persoonlijke giften op buurtAED.nl hebben tot een succesvol einde geleid.’’

De AED is inmiddels aangemeld bij Hartslag.nu waarmee het beschikbaar is voor een oproep. ,,Ik doe elk jaar een herhalingscursus om goed bij te blijven. Het is belangrijk om te kunnen reanimeren en wanneer je als burger aangesloten bent bij HartslagNU kun je eerder ter plekke zijn dan een ambulance zodat je alvast kunt reanimeren,’’ vertelt Marja. Ze is zelf begeleider in de gehandicaptenzorg en aangesloten bij HartslagNU.

Ze is 24/7 beschikbaar voor een eventuele oproep op locatie, waar ze zich op dat moment ook bevindt, dus ze weet hoe belangrijk zo’n AED is.