Sociaal Links steunt de actie Pepernoot

Regio - Welk kind kijkt er niet uit naar pakjesavond? De gezelligheid, zoetigheid en de blijdschap. Maar voor één op de twaalf kinderen in Nederland zit een cadeautje van de Sint er niet in. Het geld om een of enkele presentjes te kopen is er simpelweg niet.

Sociaal Links steunt de Actie Pepernoot van het Fonds Kinderhulp dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. Dit gaat via stichting Leergeld, die een aanvraag voor een kind indienen. Ouders in Dantumadiel krijgen dan een cadeaubon van € 20 om een cadeau aan te schaffen voor hun kind.

De fractieleden van Sociaal Links in Dantumadiel doen mee aan deze actie en roepen iedereen op, om samen met anderen dit te ondersteunen. Het blijft volgens de fractie bijzonder dat in dit rijke land nog steeds meer dan 10 procent van de kinderen in armoede opgroeit: ,,Maar elk kind, arm of rijk, verdient een cadeautje van Sinterklaas.’’

Wie deze actie wil ondersteunen gaat naar website https://kinderhulp.nl/wat-wij-doen/pakjesavond. en vul de gegevens in op de webpagina. Bij de vraag: ‘Wil je met ons delen waarom je doneert aan Actie Pepernoot?’, vul dan in: Actie Sociaal Links.

Het Fonds Kinderhulp informeert dan op haar beurt Sociaaal Links over het aantal deelnemers dat voor heeft meegedaan aan deze actie.

Het Fonds Kinderhulp is in 2000 begonnen met de Actie Pepernoot. Het initiatief wordt financieel gesteund door de VriendenLoterij zodat inmiddels duizenden kinderen een cadeautje hebben gekregen van de Sint.