Keunst fan eigen Grûn in mienskipshûs Metslawier

Metslawier - In Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier is vanaf 28 november tot 26 maart de expositie Keunst fan eigen Grûn te zien. Gepresenteerd worden kunstige en kunstzinnige werken die zijn gemaakt door inwoners uit het dorp.

De kunstenaars stellen hun werken elk op hun eigen wijze ten toon. Zo ontstaat een gevarieerd programma van schilderijen, fotografie, muziek, handwerk en beeldende kunst

Tijdens deze expositie is werk te bezichtigen van een achttal inwoners van Metslawier. Fotografie van van Henk Linde en Arjan Sijtsma, Geertje Tamminga maakt schilderijen en beelden. Op dit moment is ze bezig met het schilderen van portretten en maakt ze beelden over mensen. Annie Mellema is al ruim veertig jaar bezig met kantklossen. Alle werken zijn door haar zelf gemaakt en ontworpen. Joerg Vieweger haalt zijn inspiratie uit musea en levenswijsheid. In zijn kunst maakt hij gebruik van hout, linnen, acryl en olieverf. Rianne Slings maakt long-short stitch borduurwerken. Vera Nutma focust zich op portretten, mensen en stadsgezichten. De instrumentale achtergrondmuziek is gecomponeerd door Thijs Poleij.

Ook zijn verschillende werken te koop.

Open: zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.