Jaarlijkse verkiezing van de Gouden Pluim

Noordoost-Friesland - Dit jaar reikt Nieuwsblad Noordoost-Friesland weer een Gouden Pluim uit aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Het is vanaf nu mogelijk om een kandidaat te nomineren via www.nieuwsbladnof.nl/goudenpluim

Iedereen kan iemand opgeven voor de Pluim. Een vrijwilliger in de sport, een geliefde leraar of lerares, een mantelzorger of reddende engel: er zijn veel redenen te bedenken waarom iemand een Gouden Pluim verdient. Zeker in dit door corona gekenmerkte jaar.

Vorig jaar is de Pluim gewonnen door Sake Boskma uit Dokkum. Hij kreeg de Pluim omdat hij zich al twintig jaar inzet als collectant en organisator voor zeventien goede doelen. De helft van de ruim 900 uitgebrachte stemmen ging naar hem.

U kunt tot uiterlijk woensdagavond 9 december de persoon nomineren die volgens u moet winnen. Dit kan via www.nieuwsbladnof.nl/goudenpluim. Vermeld waarom hij/zij de Gouden Pluim verdient en de gegevens waarop wij met u en de genomineerde contact kunnen opnemen.

De jury komt daarna bijeen en kiest uit alle genomineerden vijf Noordoost-Friezen die kans maken op de titel. Wie er uiteindelijk wint, wordt bepaald door de lezers.

Houd de krant van 22 december goed in de gaten om te zien wie de finalisten zijn. Benieuwd naar het verloop van de verkiezing? Volg deze dan in de krant, op de website en op onze Facebookpagina @NieuwsbladNOF.