Advocaat Oscar van Oorschot van start

DOKKUM - Advocaat Oscar van Oorschot houdt vanaf 1 januari kantoor in Dokkum. Op de Zuiderschans – boven beddenspeciaalzaak Meulen & Baarsma - is van Oorschot voortaan enkele malen per week namens DBE Dokkum te vinden om ondernemers te helpen met zakelijke problemen. De rest van de week blijft de advocaat werkzaam voor De Boer & Egberts advocaten in Leeuwarden en dat kantoor is tegelijk ook zijn back-up voor de zaken in Dokkum.

,,Als je een lijn trekt van Harlingen naar Leeuwarden en dan naar Buitenpost: daarboven zit geen enkele zakelijke advocaat.”

Toen de advocaat op Funda de kantoorruimte tegenkwam, was hij direct enthousiast. ,,Het is gewoon een heel leuke zakelijke plek. We gaan de komende tijd lekker koffiedrinken en kijken of we mensen in Dokkum kunnen helpen.”

Advocaat van Oorschot richt zich met name op bedrijven. Dat zijn alle juridische onderwerpen voor ondernemers. Daarbij verzorgt hij vaak de afhandeling van faillissementen. Zijn stijl is daarbij niet een van brieven schrijven een dure woorden gebruiken. ,,Nee, geen geachte confrère en dat soort dingen. Gewoon normaal. Dan los je dingen op, dat is veel fijner.” Zijn website www.dbedokkum.nl is inmiddels ook online.

Van Oorschot is ook heel uitgesproken als het gaat om het type zaken dat vaak de Rijdende Rechter haalt. ,,Ik heb echt een hekel aan conflict bevorderende advocaten, met echt dreigementen en rotbrieven. Dan ben je bij mij niet aan het goede adres. Als je mij wilt inhuren om iets kleins groot te maken, dat doe ik gewoon niet. Daar kan ik niet achter staan, dat vind ik echt flauwekul.” En met werkgebieden als contractbesprekingen, ondernemingsrecht, problemen met bank & zekerheidsrechten, faillissement en vastgoed is zijn motto een opvallende: ,,Een gelukkig leven is niet het vieren van je successen, maar het oplossen van je problemen.”